Wat ik voor jou beteken

Voor wie?

Met mijn onderneming ‘Demi Scholten – coaching van mens tot mens’ richt ik mij voornamelijk op (jong)volwassenen die problemen ondervinden op persoonlijke vraagstukken. Met één-op-één coachingstrajecten help ik je bij problemen op het gebied van zingeving, relatie, persoonlijke ontwikkeling, communicatie of werk/privé balans.

Ik doe dit vanuit

Vertrouwen

Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van een succesvolle coachingsrelatie. Daarom creëren we een veilige omgeving, waarbinnen wij ons kwetsbaar durven opstellen en eerlijk praten over onze gedachten en gevoelens. Dit is noodzakelijk voor de opbouw van een ijzersterk vertrouwensband en het behalen van jouw doelen.

Samen onderzoeken

We vinden de antwoorden op jouw vragen vanuit de houding: I don’t know, let’s find out?! Uit oprechte nieuwsgierigheid en met een luisterend oor help ik je om jouw vragen te verkennen en onderzoeken, zodat je meer inzicht krijgt in jezelf en jouw situatie.

Van mens tot mens

Ik help je met hart en ziel. Tijdens de coaching richten we ons niet op één specifiek onderdeel maar kijken we naar het complete plaatje: van mens tot mens. Dat omvat de mentale, emotionele, fysieke en spirituele gesteldheid.

Professioneel

Ik ben lid van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Dit betekent dat ik voldoe aan de professionele standaarden en ethische codes van de beroepsvereniging.

Ik heb een geaccrediteerde opleiding gevolgd, werk voortdurend aan mijn professionele ontwikkeling en volg regelmatig intervisiebijeenkomsten met andere coaches. Hierdoor blijf ik up-to-date met de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van coaching.

Ik help je om dichter bij je gevoel te komen en vraagstukken in kaart te brengen.

We heffen samen je blokkades op die je belemmeren in het maken van keuzes en kijken naar welke waarden voor jou het belangrijkste zijn. Ik stel vragen en zet passende methodieken in zodat jij jouw eigen antwoorden vindt. Zie mij als een soort privé-gids: ik help je, zodat jij zelf de juiste weg vindt en zo lekkerder in je vel zit.

 

Foto Demi Scholten

Je wil bijvoorbeeld…

=

Meer balans in je leven.

=

Meer zelfvertrouwen creëren en dit doorleven.

=

Je gevoelens leren erkennen en kunnen dragen.

=

Trouw kunnen blijven aan je eigen gestelde grenzen.

=

Inzicht creëren in jouw gevoelens en belemmeringen.

=

Bewuster om kunnen gaan met je gedachten en gevoelens.

=

Ontdekken waarom het niet lukt om bepaalde ambities of dromen na te streven.

=

Mentale blokkades/patronen zoals specifieke gedachten en overtuigingen doorbreken.

=

Ontdekken waar bepaalde emotionele blokkades zoals angst, boosheid, eenzaamheid, verdriet of schuldgevoel vandaan komen.

Afbeelding stenen - balans

Eén-op-één coaching: fysiek of digitaal?

Mijn traject is gebaseerd op één-op-één coaching en bied ik zowel fysiek als digitaal aan. Afhankelijk van jouw wensen. Vraag jezelf af welke manier het best bij jou past en hoe jij het optimale uit jouw coachtraject kunt halen.

Houd bij jouw keuze rekening met de volgende zaken: 

=

Veel mensen voelen zich sneller verbonden en meer gehoord wanneer ze face-to-face communiceren met een coach. Dit versnelt de opbouw van een vertrouwensrelatie.

=

Fysieke coaching vergemakkelijkt het loslaten van dagelijkse patronen, routines en het creëren van een nieuwe, ondersteunende omgeving. Digitale coaching vindt vaak plaats in jouw eigen omgeving.

=

Tijdens fysieke coaching speel ik - als coach - optimaler in op non-verbale communicatie zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Tijdens digitale coaching is dit beperkter.

=

Gedurende digitale coaching ben ik beperkter in het toepassen van (fysieke) methodieken.

=

Digitale coaching zorgt ervoor dat je sneller afgeleid raakt door (externe) prikkels zoals e-mail en sociale media.

Heb je een persoonlijk vraagstuk, loop je rond met een vervelend gevoel of wil je meer uit het leven halen? Dan leer ik je graag kennen!

Het traject

Kennismakingsgesprek

Om het beste uit jouw coachtraject te halen, is het van belang dat je dit traject aangaat met een coach bij wie je je goed voelt.

Daarom bied ik je een gratis kennismakingsgesprek aan: jij ontdekt zelf of ik bij jou en jouw vraagstuk(ken) pas. Blijk ik niet bij jou te passen? Geen probleem! Dan verwijs ik je graag door naar iemand anders.

Intakegesprek

Het intakegesprek is een belangrijk onderdeel van het coachtraject. Dit gesprek helpt jou om jouw vraagstuk(ken) helder te krijgen en mij om jou beter te leren kennen.

We onderzoeken samen jouw verwachtingen en doelstellingen, zetten deze op papier en leggen het vast in een coachovereenkomst. De opgestelde coachovereenkomst is de vertrekpositie van ons traject.

Coachsessies

Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt af van de grootte van jouw vraagstuk(ken) en de tijd die je zelf nodig hebt in dit proces. Bij een kleine vraag zijn 2 á 3 sessies meestal voldoende. Grotere vraagstukken bestaan al snel uit 5 á 8 sessies.

Coachsessies vinden om de week plaats, zodat jij de tijd en ruimte krijgt om zelf aan de slag te gaan met de opgedane inzichten.

Samen aan de slag?

Contact

Home

Ontmoet

Wat is intuïtief coachen?

Wat ik voor jou beteken

Contact